reede, oktoober 24, 2008

Kui Lennart Meri veel elaks

Üks meeldejäävamaid lugusid Lennart Meri tempudest Eesti presidendina on ilmselt see, kuidas ta kamandas teda Tallinna lennujaamas oodanud ajakirjanikud lennujaama kempsu ning pidas seal seejärel pressikonverentsi. Nükke eesmärk oli tõmmata tähelepanu lennujaama väga viletsale seisule - ning eriti tualettidele, mille kohta isegi see elegantne sõna oli tollal sulaselge liialdus. Ei läinudki väga kaua aega mööda, kui lennujaamas tehti korralik remont ning tualette võib tõesti tualettideks kutsuda. Ning tagatipuks antakse kevadel lennujaamale veel Lennart Meri nimigi.

Kui Lennart Meri veel elaks, siis soovitaks ma tal järgmisel korral kutsuda ajakirjanikud Tallinna lennujaama ootesaali kohvikusse. Remonti selle ruumid ei vaja, küll aga vajaks tõsist renoveerimist sealne teeninduskultuur, mille aina halvenev maine ulatub välismaale, nagu ma Eestist naasvatelt tuttavatelt kuulen. Väidetavalt elab kohvikut pidav firma umbes 45% marginaali ja lennujaama juhtkonna soosingu juures nagu kuninga kass. Ehk oleks aeg saata neiud-teenindajad mõnele klienditeeninduskursusele ja tõsta nende palka? Eesti peamise õhuvärava - ning küllap kogu Eesti - mainele tuleks see väga kasuks.

1 Comments:

At 3:00 PM, Blogger TwD said...

Just nädal tagasi oli ka mul asja sellesse majja. Teise korruse kohviku neidudelt suutsin ma löpuks 'kistud naeratuse' välja pigistada. Seal yleval on ka mönevörra hubasem istuda. Aga ainult mönevörra.
Tihti on sama tuimade vöi suisa hapude nägudega ka Tallinki töötajad. Selle körval töusevad yksikud erandid lausa meeldivalt esile...

 

Postita kommentaar

<< Home