teisipäev, juuli 04, 2006

Oma mätas

Täna hommikul ühendas mu irooniline mõttelaad kaks täiesti seosetut pisiasja ja andis oma panuse pilti rootslastest. Esiteks see, et eelmisel nädalal oma ameeriklannast sõbra Charlotte'iga rootslasi taga rääkides mainis ta, et ameeriklaste tüüpiline ettekujutus rootslastest on kui seksuaalselt vabameelsest rahvast, kes võivad ka kesklinnas topless-päevitada, ilma et seda keegi pahaks paneks. Rootslaste koduseinte vahel toimuvast ei julge ameeriklased kõva häälega rääkidagi. Ma ise ei olnud selle peale mõelnud ning ega ma Charlotte'iga vesteldeski seda stereotüüpi kuidagi kommenteerida osanud (ehkki meie kõrval olevas pargis leidus topless-päevitamisele kohe kinnitavat materjali).

Teine pisiasi: täna hommikustes uudistes räägiti, et jalgpalli-MMi eel oodatud prostitutsioonilaine on ära jäänud, sest nö kundesid olevat oluliselt vähem kui prognoositi. Asja juures on irooniline see, et enne MMi olid just rootslased need, kes kõige valjemini prostitutsiooni vastu kisa tegid. Siinne võrdõiguslikkuse ombudsman käis vaadatavaimas uudistessaates Agenda välja mõtte, et Rootsi meeskond peaks üldse MMi boikoteerima, et sel moel probleemile tähelepanu tõmmata. Justiitsminister Thomas Bodström vibutas ka sakslaste suunas sõrme, sest erinevalt Rootsist on Saksamaal prostitutsioon legaliseeritud.

Nojah, kui need kaks ideed kokku panna, siis võibolla peab tõesti tegema järelduse rootslased parajad seksihullud, kes oma mätta otsast vaadates prostitutsiooni sel moel (üle)dramatiseerivad. Teistele rahvastele aga näikse jalgpall ja saksa õlu palju rohkem huvi pakkuvat, kui naised, kes oma keha on sunnitud müüma... Hmm, või äkki olen lihtsalt mina nii pahatahtlik ja üritan otsida seoseid sealt, kus need puuduvad... kes ütleks?

1 Comments:

At 8:35 AM, Anonymous Anonüümne said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

 

Postita kommentaar

<< Home