esmaspäev, juuli 14, 2008

Mamma Mia!



Läinud reedel esilinastus Rootsis film-muusikal "Mamma Mia!", mis põhineb ABBA lauludel. Muusikalina on see teos juba väga tuntud, sest seda on mängitud kõikides maailmajagudes peale Lõuna-Ameerika, kokku 170 linnas (sh ka Tallinnas). Kokku muusikali näinud 30 miljonit inimest, kes ühtekokku toonud korraldajatele-omanikele sisse 20 miljardit Eesti krooni.


Nüüd on siis kord filmi käes, kus ABBA tuntumaid palu esitavad teiste hulgas Meryl Streep, Pierce Brosnan ja Colin Firth. Vähemalt esimene neist tuleb laulmisega ka suurepäraselt toime, teiste kohta ma seda nii kindlalt ei väidaks. Rootsi kriitikud on staaride lauluoskuse suhtes küllalt malbed, aga eks igaüks võib minna seda filmi ju alates reedest ka Eestis vaatama ning oma arvamuse kujundada.


Üle-eelmisel nädalal toimus Stockholmis ka muuhulgas gaalaesilinastus, kus osalesid kõik suuremad filmis osalevad staarid. Ka ABBA liikmed olid kohal, ent vältisid edukalt üksteise kõrval seismist. Väidetavalt ei ole ABBA liimed avalikkuse ees juba 22 aastat ühiselt kohtunud, nii et fotograafid põlevad huvist Agneta, Björn, Benny ja Anni-Frid koos jäädvustada. Paljud ilmselt ei tea, et ABBA liikmed moodustasid omal ajal kaks (abielu)paari ning paljud ABBA lauludki räägivad nende endi elust.


Igal juhul soovitan muusikalisõpradel "Mamma Mia!"-t vaatama minna: luban, et saate mõnusa suvise elamuse. Kusjuures tähelepanelikud vaatajad leiavad filmist ka Benny ja Björni mängimas väikesi kõrvalosi.