neljapäev, september 13, 2007

"Maailma moodsaim maa"

Rootsi televisioonis jooksis eelmisel aastal sellise pealkirjaga saatesari, milles kirjanikud, ühiskonnategelased ja muidu arvajad arutlesid selle üle, et rootslased püüavad alati moega kaasas käia. Seda kõikvõimalikes valdkondades riietusest peresuheteni ning tehnoloogiast suhtumiseni religiooni. Tõepoolest, mis puutub näiteks riietust, siis paistavad rootslased mingil imetabasel kombel alati teadma, 'what is hot and what is not' just sel ajahetkel. Lõppenud suve suurimaks moeröögatuseks olid ilmselt foppatuhvlid, mis näevad välja nii.
Nagu pildilt loodetavasti paistab, on tegemist värvikirevate auklike plastmassist tuhvlitega, mida sobib kanda suvel väljas või aasta ringi toas. Sõna Foppa viitab rootsi kuulsale hokimängijale Peter Forsbergile, kes teeb noile jalatseile reklaami. Ise ma neid proovinud ei ole, ent eriti mugavad nad ei tundu olema. Tuhvlid maksavad umbes 600 SEKi (1000 EEK), mida mina küll keeldun taoliste plastjublakate eest välja käima, aga ju ma siis ei ole piisavalt trenditeadlik...
Suvise kingamüügi tõusu kirjutavad kaupmehed igal juhul just foppatuhvlite arvele. Tänasest lehest võis aga lugeda, et mood on juba pöördunud ja foppatuhvlid ei müünud augustis enam nii hästi. Aga mis parata. Moe üheks isepäraks on ju ajutisus: see, mis täna mõjub värske ja moodsana, võib homme tunduda totra ning naeruväärsena. Jääme ootama järgmist moeröögatust. Garanteerin teile, et rootslased haaravad sellest välgukiirusel kinni.

2 Comments:

At 7:16 PM, Blogger Reede said...

New Yorgis saab neid 3 dollariga ka osta, ainult et nende odavatega kaasneb kõva kummilõhn. Need, mis ei haise, maksavad alates 10-15 dollarist.

 
At 8:44 PM, Anonymous Anonüümne said...

teema on põnev, ma ei osanud neid jalavarje absoluutselt enne arusaamisega väärtustadagi ;)

aitäh siia Toomasele-Maritile!
http://toomas-marit.hinnosaar.net/wp/2007/09/15/varvilised-kingad-ja-5-miljardit-dollarit/

Kaohsiungi Carrefouris olid need allahinnatuna (Made in China) täna 61 EEK tükist. ja kerged olid teised ka. loodetavalt ikka õige kaup.

 

Postita kommentaar

<< Home